Landskrona satsar på skolmats-app

Nu satsar Landskrona stad på att göra sina skolmatsedlar än mer tillgängliga genom appen Skolmaten.

- Vi vill bli mer tillgängliga och hjälpa föräldrarna på ett nytt sätt. Våra matsedlar finns idag på skolornas hemsidor, på skolportalen och i Landskrona Posten. Men hur ofta är det inte som man står i mataffären och undrar vad barnen ätit i skolan på dagen? Nu kan Landskronas föräldrar enkelt kolla upp det, säger Charlotte Hansson avdelningschef på kostverksamheten.

Skolmaten-appen har slagit igenom snabbt och stort i landet efter det att den presenterades i våras. Servicenämndens arbetsutskott tog i veckan beslutet om att finnas med i appen.

- Det här är ett nytt och spännande sätt att nå föräldrarna. Vi räknar med att finnas med i appen till årsskiftet och då kan man se alla Landskrona skolors matsedlar, säger Bo Lundgren, servicenämndens ordförande (fp). 

Idag är det möjligt att ladda ner appen Skolmaten för iPhone-, Android- och Nokiamobiler men målet är att den ska bli tillgänglig för fler smartphones. Matsedeln går även att nå via landskrona.se. Sedan tidgare finns Landskrona stad även med i appen Svenska kommuner.

Du kan läsa mer om appen på: www.dinskolmat.se

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén