Landskrona stad släcker ljuset – gör du?

Landskrona stad deltar även i år i Earth Hour. Lördagen 31 mars 2012 klockan 20.30 - 21.30 kan du, för att visa ditt miljöengagemang, släcka den elektriska belysningen i ditt hem.

- Vi tycker att det är viktigt att uppmärksamma klimatfrågan och ta den på allvar. Som en signal kommer vi därför att släcka gatubelysningen i staden under en kort period. Vi kommer även att släcka belysningen längs infartsvägarna till Landskrona, säger Peter Siilak, teknisk chef på Landskrona stad.
 
Även i Landskronas skolor uppmärksammas Earth Hour genom att skoleleverna tillsammans med sina familjer uppmanas att delta i manifestationen.
 
- Landskrona energi kommer att mäta energiförbrukningen före, under och efter Earth Hour för att se hur stort engagemanget är i Landskrona, säger Jonas Gustavsson, eldriftansvarig på Landskrona energi.
 
Syftet med Earth Hour är att skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar, och därigenom uppmärksamma och skapa ett engagemang i frågan. Earth Hour är inte en energisparkampanj.

Läs mer på Världsnaturfondens hemsida  
 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén