Landskrona Stadsutveckling AB trygghetssatsar

Bo tryggt i Landskrona.jpg

För att trivas i sitt hem och i sin bostadsmiljö så är trygghet viktigt. För att ge fastighetsägare i staden större möjlighet att skapa en ännu bättre miljö för sina boende så finns nu möjligheten att trygghetscertifiera fastigheter.

I en trygghetscertifiering görs först en noggrann genomgång av inom- och utomhusmiljön för att hitta svaga punkter som går att förbättra. Det kan röra sig om belysning på gården, säkrare dörrar, tydligare skyltning, goda utrymningsvägar, rena gemensamma utrymmen med mera.

- Trygghetscertifieringar har använts på andra platser i Sverige med bra resultat. Vi hoppas att många fastighetsägare vill genomgå en certifiering även här. På så vis hjälps vi åt att göra Landskrona till en ännu bättre stad att bo i, säger Christian Alexandersson, VD på Landskrona Stadsutveckling AB och tillträdande stadsdirektör.

Efter att de svaga punkterna har upptäckts i fastigheten så är det upp till fastighetsägaren att besluta kring vilka åtgärder som ska genomföras. Resultatet blir ett tryggare och mer trivsamt boende.

Klicka här för att läsa mer om trygghetscertifieringen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr