Landskrona stöttar med hjälp till skogsbranden i Sala

Räddningstjänsten i Landskrona har fått en förfrågan om att stötta insatsen vid den stora skogsbranden i Västmanland med ledningsbefäl. Idag åker André Bengtsson upp till Sala för att hjälpa till. André kommer att arbeta operativt ute på fältet som biträdande chef. Uppdraget kommer pågå fram till söndag eftermiddag.

Tidigare under dagen skickades en styrka på sju brandmän och styrkeledare upp från Räddningstjänsten Skåne Nordväst upp med tankbil och släckbil.

Nu utökas stöttningen med André Bengtsson från Landskronas räddningstjänst som tillsammans med Emma Norvall från Helsingborgs räddningstjänst som kommer fungera som biträdande insatschefer. André och Emma kommer att ansluta till det övriga brandmännen imorgon klockan 7.00.

André synkar packningen med Emma via telefonTillfredställande att få hjälpa till

– Vi kommer ingå i ett lag som arbetar ute på fältet i 3-skift, berättar André under tiden som han packar sin väska med ombyte. Det kommer bli en intressant upplevelse med nya erfarenheter men framför allt känns det bra att kunna få hjälpa till, fortsätter André.

Flera faktorer att ta hänsyn till

Det som är svårt vid större skogsbränder är att det ofta är otillgänglig terräng och långa sträckor där man har svårt att nå fram med brandslangar. Det finns också faror för personal med brand i både buskar, träd och mark. Dessutom har man vinden att ta hänsyn till som ibland snabbt ändrar riktning.

Den normala bemanningen och beredskapen på Landskrona brandstation påverkas inte under hjälpinsatsen i Sala.

Landskrona räddningstjänst

Räddningstjänsten Skåne Nordväst på Facebook

 Även Sveriges Radio träffade André för ett samtal:

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén