Landskrona teater bjuder på ett välfyllt program för våren 2017

emiljensen.jpg

Komik, musik, dans och dramatik – våren på Landskrona teater bjuder på många spännande överraskningar. Flyktpotatis med Emil Jensen, fartfyllda familjelördagar, mysiga jazzcaféer, livesända operor och Oslipats populära standup-kvällar är bara några av höjdpunkterna.

Hela programmet för Landskrona teater hittar du i vår evenemangskalender.

Flyktpotatis och En akustisk upplevelse

En av landets mest mångsidiga artister Emil Jensen (fotograf: Klara G) kommer tillsammans med Riksteatern till Landskrona teater den 25 mars. Den nya föreställningen Flyktpotatis handlar om skikt och rörelse:

  • Flykt i den globala betydelsen – från och mellan länder, på grund av förtryck och klimatförändringar
  • Flykt inom Sverige – från rådande normer på en skola, ett jobb, i en familj eller en destruktiv relation
  • Och flykt i det inre – verklighetsflykt, besatthet, beroenden och medberoenden

Genom humor, ljus, musik och lyrik tar Jensen sig an de mest angelägna och brännande aktuella ämnen.

Kort därefter intar ännu en svensk musikprofil scenen på Landskrona teater – missa inte En akustisk upplevelse med Ken Ring den 1 april. Genom att skala av sin musik, ta bort hiphopbeatsen och ensam rappa till ett piano och en cello lyckas Ring med konststycket att träffa den gemensamma nämnare som binder oss samman: våra känslor.

100% Cirkus

Akrobaterna Julien Auger och Mikkel Hobitz har ett residens på Landskrona teater under januari månad. Detta residens utmynnar i föreställningen 100% Cirkus, som spelas den 27 januari. Showen är en hyllning till "Allt är möjligt", till "do it yourself", till människokroppen och vårt unika sinne. Med perch (lång stång som konster utförs i), mongolisk strupsång, hårhängning, hula-dans från Hawaii och akrobatik skapar de ett universum som vänder på det vi tar för givet.

Jazz och livesänd opera

De populära jazzcaféerna fortsätter att leverera skön musik under 2017. Första jazzcaféet är den 8 februari. Då blir det piano i toppklass med Martin Tingvall. Till den goda musiken kan du som vanligt avnjuta en välsmakande soppa och dryck i den mysiga teaterrestaurangen. 

Landskrona teater fortsätter även att i samarbete med Folkets Hus och Parker visa livesänd opera från Metropolitan i New York. Missa inte Romeo och Julia den 21 januari eller Rusalka den 25 februari. Nytt för i vår är att vi även visar repriser på tre av vårens sändningar: Romeo och Julia, Rusalka och La Traviata. Dessa kommer att visas eftermiddagstid.

Familjelördagar i teaterrestaurangen

Välkommen till teaterns familjelördagar som arrangeras i anslutning till höstens familjeföreställningar. Här kan familjer pyssla, fika pannkakor och såklart se spännande, rolig, tramsig och alldeles underbar teater! Vårens första familjelördag hålls i teaterrestaurangen klockan 12.00-14.00 den 18 februari och följs sedan familjeföreställningen Himmel och pannkaka med Teater Sagohuset i salongen. Det arrangeras även en Familjelördag i samband med Divertimentos barnföreställning Oj! Vilken cirkus den 18 mars.

Köp dina biljetter on-line

Biljetter till Landskrona teater kan du enkelt köpa på www.tickster.com eller i biljettluckan en timme innan föreställningen börjar.

P.S Missa inte heller familjeföreställningen Lilla Stora Livet som spelas i Landskrona Idrottshall den 1 april. Föreställningen är skriven av Lotta Ohlsson och Ulf Nilsson och musiken är komponerad av Frida Hyvönen. Biljetter köper du på www.tickster.com D.S

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén