Landskrona utsedd till Sveriges föreningsvänligaste kommun

föreningsliv taekwondo fotograf Elvira Gligoric.jpg

Landskrona har utsetts till Sveriges föreningsvänligaste kommun 2016 av Sveriges föreningar.

Varje år sedan 2010 utser paraplyorganisationen Sveriges Föreningar Årets föreningsvänligaste kommun. Av de 32 kommuner som ansökt 2016 gick utmärkelsen till Landskrona med följande motivering:

”Landskrona stad vill bidra till utveckling och tillväxt av föreningslivet.
Landskrona stad har under året framfört stora framtidssatsningar som främjat alla föreningar och som alla är lika värda. Landskrona arbetar med systematisk uppmuntran och att ge föreningslivet i bred mening goda möjligheter att självständigt utveckla verksamheter i kommunen.”

- "Vi är väldigt stolta över detta. Stadens föreningar är mycket viktiga, dels för Landskronas positiva utveckling, dels för att föreningarna erbjuder roliga och viktiga aktiviteter för landskronaborna. Föreningarna har också en betydande roll i att utveckla ledarskap och demokratiska värderingar framförallt för barn och unga. Jag ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med alla stadens föreningar", säger Kjell Thoresson, fritids- och kulturchef i Landskrona stad.

Priset kommer att delas ut på Landskronagalan som firar 10-årsjubileum den 21 april.

Ta del av ansökan
I ansökan beskrivs bland annat arbetet med Puls Arena, om stadens stöd till föreningar, samarbeten med Skåneidrotten och LISA, Cityidrotts arbete, integration med hjälp av föreningslivet och mycket mer. Klicka här för att läsa Landskrona stads ansökan. 

Fotograf: Elvira Gligoric

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr