Landskrona vägval: antingen – eller...

Antingen låter vi vår stad fortsätta sin kräftgång och bli en stad utan framtidshopp. Eller så försöker vi med ett djärvt grepp att vända på utvecklingen.

Tre rapporter har redan redovisats, om Landskronas näringsliv, befolkningsstruktur och boende. Nu presenteras Stadsdirektörens utredning och dessutom arkitektförslag avseende nybyggnation i Borstahusen, på Husarspetsen, Säbyholm och Skeppsbrokajen.

Bakgrunden är det beslut som Kommunstyrelsen antog i juni 2008 under rubriken ”Rädda Landskrona”. Syftet är att ta fram ett omfattande handlingsprogram för att vända utvecklingen. Att nyttja vår stads goda läge vid Öresund och ta fram förslag på minst 1500 kustnära, regionalt attraktiva bostäder med positiva inflyttningseffekter. I uppdraget, som stadsdirektören har fått, ingår också att beskriva en strategi för att bredda och utveckla näringslivet och skapa fler arbetstillfällen.

Läs mer och se förslagen under Övergripande projekt.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén