Landskronabo som räddade 3-åring får stipendium

civilkurageprisetnyhet.jpg

I augusti 2016 räddade Bo Christensson en treårig pojke och hans mamma efter att de fallit i vattnet vid Stadskajen i Landskrona. Nu får Bo Christensson ta emot Landskrona stads civilkuragestipendium för sitt mod.

I år går stipendiet till Landskronabon Bo Christensson. Den 4 augusti förra året föll en treårig pojke i vattnet vid Stadskajen i Landskrona. Pojkens mamma hoppade i vattnet för att rädda sin son, men lyckades inte ta sig upp igen. Bo Christensson var nära platsen och förstod att någon hade trillat i vattnet. Med hjälp av ett rep fick Bo Christensson först upp den treåriga pojken och därefter pojkens mamma.

Kommittén för civilkuragestipendiet i Landskrona stad delar därför ut 2016 års stipendium på 5 000 kronor till Bo Christensson.

Motiveringen lyder:
”Bo har visat civilkurage genom att hjälpa andra personer i en nödsituation och bidragit till ökad trygghet för sina medmänniskor. Människor var i fara och han handlade helt utan tanke på sig själv. En sann hjälte!”

Stipendiet delades ut den 27 februari 2017 i samband med kommunfullmäktiges sammanträde i Rådhuset i Landskrona.

Alla landskronabor kan nominera kandidater

Under 2016 kunde Landskronaborna nominera kandidater till stadens civilkuragestipendium. Stipendiet delas ut till människor eller föreningar som har visat extra gott omdöme genom att ställa upp för sina medmänniskor. Den nominerade ska ha gjort något utöver det vanliga för att öka tryggheten och säkerheten för de som bor och verkar i staden. Syftet med stipendiet är att stärka vi-känslan i Landskrona. Läs mer om att nominera

Kommitté med representanter från polis, ungdomar och Landskrona stad

Kommittén bakom civilkuragestipendiet består av en representant från Polisen, säkerhetschefen i Landskrona stad samt en ungdomsrepresentant från ungdomsforumet Människan bakom uniformen, MBU. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén