Kreativt skapande i Landskronabornas egen utställning

Konstintendent Birthe Wibrand kommer nu att förbereda och hänga utställningen, som visas den 6–21 maj. Foto: Landskrona stad

En utställning för oss alla! Den 6 maj öppnar en salong med konst av inte mindre än 215 Landskronabor på konsthallen.

Landskrona konsthall bjöd i år in skapande Landskronabor att delta i en kreativ salong. Intresset har varit stort och när det under tisdagen var inlämningsdag kom det in hela 215 verk.  

– Det är fantastiskt roligt att det är så många som vill delta i salongen. De inlämnade verken visar på en otrolig bredd. Det är allt från tavlor, keramik, broderier, lappteknik, knivsmide, foto, teckningar, och skulpturer till dikter och målade möbler av kreativa Landskroniter i alla åldrar, berättar konstintendent Birthe Wibrand. 

Vi har länge tänkt att vi skulle ha en öppen kreativ salong för människor i Landskrona och i år infann sig det rätta tillfället. Vi har tidigare haft en öppen salong bara för en dag under en kulturnatt, men vi ville gärna att salongen skulle stå lite längre, avslutar hon.

Nu väntar ett gediget arbete för Birthe Wibrand och personalen, som ska förbereda och hänga utställningen i tid till invigningen den 6 maj.

Vernissage och invigning
Varmt välkommen till vernissage och invigning den 6 maj kl. 13
17, med invigningstal av kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt. Utställningen visas sedan till och med den 21 maj.

Inlämningsdag för deltagande verk var den 25 april. Verk togs endast emot denna dag.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Malin van 't Wout