Landskronadagen fyllde centrum med sommarkänsla

Redan innan Sander & Gander med Kulturskolan klev upp på scenen vid tio-tiden hade många landskronabor redan anlänt till Rådhustorget. Sedan fortsatte artistkavalkaden och jubel utbrast när Ebbot Lundberg anlände till torget på eftermiddagen. På Kasernplan fortsatte Arenamässan för både nyfikna privatpersoner som för företagare.

Årets första Landskronadag blev en uppskattad och omtyckt dag. Från lunch bröt solen fram vilket bidrog till den varma stämningen i centrum.

Musik för alla smaker

På Rådhustorget underhölll artister för alla smaker. Först ut var Sander & Gander som är världskändisar bland barnen i Landskrona. Kulturskolan visade upp sina fina talanger. För de som gillar det lite mer rockiga så bjöds det på klassiska rocklåtar av RM Duo med bland andra Madeleine Liljestam från Landskrona.

Stort jubel för Ebbot Lundberg

Little Gert Lengstrand, inte heller helt okänd rockade loss till några kända Elvislåtar innan Ebbot Lundberg äntrade scenen. Ebbot kom direkt från Nyhetsmorgon på TV4 där han berättat och bjudit på smakprov från sin nya platta.

För Landskronaborna fanns det även möjlighet att få information och komma med idéer för den förändring och ansiktslyftning som nu pågår av innerstaden. Man kunde också passa på att prova på fler olika aktiviteter som kampsporter, parkour, ansiktsmålning, såpbubblor och prova lyckan i fiskdammen. Philip Warren visade upp sina avancerade trix med fotbollfreestyle och gav även råd och tips för de som vill testa själva.

OS-guldmedaljör hedrades med minnessten

På Järnvägsgatan avtäcktes två nya minnesstenar på Walk of Fame. En för Hjördis Nordin-Hallqvist som är OS-guldmedaljör i truppgymnastik samt Han Chrunak som varit simtränare.

Thorsten Karlén på Landskrona stad som varit ansvarig för arragemanget är mycket nöjd med dagen.
- Jag tycker vi har haft ett program för alla smakinriktningar och intressen. Det är precis det här som är så kul med Landskronadagen.   Jag blir imponerad av den bredd och det engagemang som finns bland våra föreningar och företag, förklarar Thorsten.

Nu har vi att se fram emot sommarens Landskronafest som pågår under två dagar, fredag och lördag 25-26 juli.

Läs mer om Landskronadagarna 2014

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén