Landskronakarnevalen blir Höstkarnevalen

höstlöv.jpg

Landskronakarnevalen blir i år ”Höstkarnevalen” och anpassas efter de rådande omständigheterna. Karnevalen genomförs den 29, 30 och 31 oktober, och kommer till stora delar arrangeras på ett nytt sätt.

Coronapandemin har förändrat förutsättningarna för de flesta evenemang. Detsamma gäller för genomförandet av Landskronakarnevalen. I år blir karnevalen alltså ”Höstkarnevalen”, och genomförs med hänsyn till Folkhälsomyndighetens restriktioner.

– Festlighet och gemenskap, i kombination med sunt förnuft och gott omdöme, är ledorden för årets evenemang, säger Lena Bergkvist, producent på eventbolaget Creandia som arrangerar karnevalen.

I stället för att hela innerstaden tas i anspråk, kommer aktiviteter och scenframträdanden att spridas till ”mindre öar”. En del aktiviteter flyttar inomhus.

På Rådhustorget planeras det för ett begränsat antal marknadsförsäljare, och nöjesfältet på Kasernplan kommer att anpassas efter rådande bestämmelser. Ett urval av de bästa attraktionerna kommer att ske.

Karnevalståget, som vanligtvis bygger på att besökarna står tätt tillsammans och hejar fram de färgsprakande dansarna, får dessvärre strykas i år.

Artistbokning och detaljplanering pågår in i det sista. Detta för att avvakta eventuella förändringar av restriktionerna. Artistsläpp kommer att ske i början av oktober, och presenteras på karnevalens hemsida, landskronakarnevalen.nu.

För att säkerställa att rådande bestämmelser efterföljs, kommer exempelvis teaterns olika evenemang att kräva platsbiljett. Ett begränsat antal gratisbiljetter kommer att släppas via Tickster. ”Först till kvarn” gäller. I övrigt krävs inga biljetter för att ta del av evenemanget.

Varje evenemangsyta kommer att ha tilldelad personal som ser till att avstånden hålls, och att restriktionerna i övrigt följs. Ute på stan finns dessutom personal som ska kontrollera att det inte uppstår spontana folksamlingar.

För uppdaterad information, se landskronakarnevalen.nu

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André