Landskronakillar arrangerade lyckad skatetävling

Under sommaren har fem ungdomar från Landskrona arbetat med att genomföra en aktivitetsvecka på temat skate. Främsta målet var en skatetävling men även kringliggande aktiviteter som utflykter och grillning stod på schemat.

- Tankarna om projektet väcktes då det visade sig att det pågående byggandet av en betongskatepark vid halvmånen inte skulle bli klart innan sommaren. Vi på sektionen Fritid hos individ- och familjeförvaltningen hörde oss därför för bland ungdomarna om det fanns ett intresse att ordna en vecka med tema Skate under sommaren. Fem killar som har varit med i styrgruppen för utformandet av betongparken nappade direkt på initiativet, säger Glenny Evander, koordinator på sektionen Fritid.

Landskronakillarna Anton Fjärilsson, Tim Lindqvist, Oscar Leo, Gorm Piltz och Lukas Karlin planerade och arrangerade veckan. De skötte även marknadsföring och sökte sponsorer själva. Resultatet blev en skatetävling som gick av stapeln på Ytan – en skatepark som ligger i närheten av Tornet. 

Tävlingen lockade respektive 14 deltagare i kategorierna ”Heat” och ”Game of Skate”. Båda vanns av Oscar Anderberg från Malmö. Utöver de tävlande kom även ett 60-tal besökande ungdomar som förutom från Landskrona kommit från Åhus, Malmö och Billeberga. Det bjöds även på grillning och musik med stöd från Sektionen Fritid. Glenny Evander menar att detta är ett bra exempel på hur vuxna kan stötta ungdomar:

- Vårt jobb på sektionen Fritid är att hjälpa ungdomar till en positiv fritidssysselsättning. Med enkla saker som utrustning, körning, lite budget och erfarenhet kan vi som vuxna förebilder bidra till att ungdomar får chansen att genomföra fantastiska prestationer. 

Under resten av veckan så gjordes bland annat utflykter till Trelleborgs betongskatepark och till den internationellt kända tävlingen – Malmö Ultra Bowl.

Den nya betongparken vid Halvmånen beräknas öppna senare i höst. Du kan följa projektet via bloggen Landskrona betongpark 2014.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén