Landskronalag hyllades på Eldsjälsgalan

Häljarp SK:s F16-lag fick torsdagen den 5 mars priset ”Årets kompis” på den direktsända Eldsjälsgalan.

- Vi i staden vill så klart också uppmärksamma deras fantastiska arbete och kommer därför ge laget 5 000 kronor för att visa vår uppskattning för deras insats, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.

När en av tjejerna i laget drabbades av cancer beslutade laget sig för att de tillsammans skulle besegra hennes cancer. Man satte sig ner och funderade på idéer och kom fram till att göra ett armband med texten ”Beat cancer”. Armbandet såldes sedan för 100 kronor för att samla in pengar till Cancerfonden. Hittills har laget lyckades få ihop 60 000 kronor.

- Det är viktigt att idrotten och alla eldsjälar i föreningarna uppmärksammas. Sen är det ju så klart extra kul när det är ett landskronalag som lyfts och dessutom för en insats för en så viktig sak, säger Susanne Öström, stadsdirektör.

Om Eldsjälsgalan
Eldsjälsgalan arrangeras av Folkspel. 2015 års upplaga av Eldsjälsgalan är den åttonde i ordningen och direktsändes i TV4 torsdagen den 5 mars.

Foto: Johan Carlén

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén