Landskronalärare uppmärksammas på nationell konferens

Vid Qualis nationella nätverksdagar i Malmö den 25-26 april är en gymnasielärare från Landskrona en av programpunkterna. Marie Kniest, gymnasielärare på Selma Lagerlöfgymnasiet, kommer att föreläsa om lärarens ledarskap i klassrummet och Selma Lagerlöfgymnasiets arbete med det entreprenöriella lärandet.

Cirka 50 kommuner i landet använder kvalitetssäkringssystemet Qualis för sin skola. Landskrona har sedan 2010 arbetat med Qualis i alla skolformer. Qualis bygger på ett utprovat system för enkäter till elever, föräldrar och personal, självvärderingsverktyg samt extern granskning/certifiering.

– Selma Lagerlöfgymnasiet har rönt nationell uppmärksamhet för sitt arbete med det entreprenöriella lärandet. Att en av lärarna nu föreläser på Qualis nationella dagar är ytterligare en erkänsla för skolans utmärkta arbete, säger Tomas Johansson chef för utbildningsförvaltningen i Landskrona.

Selma Lagerlöfgymnasiet är också en av fyra skolor/förskolor i Landskrona som under 2012 kommer bli externt granskade av Qualis. Övriga är Glumslövs förskola, Glumslövs skola samt Sandåkerskolan.

– Vår ambition är att låta fyra skolor per år bli Qualis-granskade. Ambitionen är att våra skolor blir godkända i dessa granskningar och därmed kvalitetscertifierade, avslutar Tomas

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén