Landskronas unga bjuds in till IBM:s chatt: Ett Smartare Sverige

Den 3-5 maj kommer IBM Sverige att anordna en stor chatt, eller en så kallad ”jam”, där ungdomar via nätet ges möjlighet att diskutera sina drömmar och framtidsmöjligheter och hur dessa ska förverkligas.

Projektet är ett led i IBMs vision om Ett Smartare Sverige och arrangeras i samband med IBM:s 100-årsjubileum. Förhoppningen är att ungdomar under diskussionerna ska dela med sig av tankar och idéer som kan leda till smarta lösningar– inte bara för ungdomar utan också för samhället i stort. Alla ungdomar som är med och chattar är också med i en tävling.

Nytänkande kreativitet

– Vi behöver hitta nya sätt att kommunicera med de unga i samhället. Det här är en nytänkande idé som ger unga en unik möjlighet att vara kreativa och innovativa tillsammans med andra. Nu ser vi fram emot resultatet av chatten! säger Utbildningsnämndens ordförande, Lisa Flinth (FP).

Ungdomar får chansen att göra sig hörda

– Jag är mycket glad över det engagemang som Landskrona visat. Det är viktigt att så många ungdomar som möjligt får göra sina röster hörda och nu när Landskrona bjuder in både i skolor och på fritidsgårdar hoppas jag på stor uppslutning, säger Jolanda van Rooijen, på IBM Sverige.

Efter att chatten genomförts kommer alla idéer och lösningar att sammanställas och resultatet kommer att presenteras i rapporter till politiker, departement, myndigheter och ungdomar.

Mer information:

www-05.ibm.com/se/smarterplanet/jam
www.facebook.com/smartaresverige
https://jam.smartaresverige.se

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén