Larz-Kristerz och Callinaz till Landskronakarnevalen

Larz_Kristerz_Grafitti-1024x731.jpg

Landskronakarnevalen erbjuder även något för de dansbandsintresserade. I år har både Larz-Kristerz och Callinaz bokats till sommarfesten.

Allt sedan vinsten av dansbandskampen 2008 har suget efter Larz-Kristerz blivit större och större. Numera gör de cirka 100 spelkvällar om året och tillbringar över 7000 mil i bussen på varje turné.
– Vi gör musik vi själv älskar. Om det sedan är klassisk dansbandsmusik, country, rock’n’roll eller pop spelar mindre roll. Det viktiga är bra låtar med vettiga texter, som vi kan göra på vårt sätt med mycket kärlek och spelglädje, berättar sångaren, gitarristen och låtskrivaren Peter Larsson.

Larz-Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen som en kärleksfull hyllning till alla dansband under 70-talet. Efter att ha vunnit Dansbandskampen 2008 exploderade det för Larz-Kristerz. Bandets sju skivor har inbringat inte mindre än tre platinaskivor, en dubbel platina, en guldskiva, flera guldklavar samt en grammis. Därtill nominering på Grammisgalan
för ”Årets dansband” fem gånger.

Även dansbandet Callinaz kommer till Karnevalen i sommar.
– Sedan vi tog över produktionen av Landskronakarnevalen 2012 har vi sett till att boka riktigt bra dansband. Vi har gjort Slottscaféet till en plats där det danssugna folket kan samlas, med lövad dansbana och kulörta lyktor såklart, berättar Lena Bergkvist, karnevalgeneral.

Callinaz kan beskrivas som ett ungt dansband med ursprung från nordvästra Skåne. Produktionsbolaget lyfter fram deras repertoar med influenser från 50-talet, 60-talet och rockabillymusiken. Det gör dem unika på Sveriges dansbanor. Även om bandet ofta beskrivs som ”ungt och modernt”, är de inte alldeles purfärska. År 2014 utnämndes de till ”Årets dansband” av Sveriges Radio.

Sedan tidigare har karnevalsledningen gått ut med att man har bokat bandet Perikles, som också kan räknas till dansbandsgenren. 

Landskronakarnevalen arrangeras den 27–29 juli av Creandia på uppdrag av Landskrona stad.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André