LA:s Youth Day ett lyckat koncept!

I lördags gick den första LA:s youth day av stapeln någonsin i Landskrona. Sång, rap och rock rymdes i programmet.

12 band och över 40 stycken deltagare på scenen och kopiöst många nummerframträdande var det som erbjöds publiken på plats. Ett arrangemang i humanismens tecken. Varje ton och vartenda ord som utrycktes på scenen, uttrycktes i humanistisk anda!

Artisterna sjöng, uppträdde med mycket entusiasm och med en atmosfär av att musik integrerar. Artisterna tog med sig lyssnarna bortom scenen in i deras värld. Antalet lyssnare uppskattades till ca 150/200 under kvällens gång. De satt eller dansade till takterna och arrangörerna (Fält och fritid & Lokalgruppen LA SMILE) kunde se unga som gamla, föräldrar och kompisar som njöt av musiken. Majoriteten var ungdomar i åldrarna 12-20 vilket innebär att detta arrangemang höll ungdomarna på hemmaplan till förtret för Malmöfestivalen.

Divers Moon och Iskra Kostic bjöd på egen produktion. Genom deras musik berättar de en historia, en tanke eller någon känsla som de kände när de skrev sångerna. Double en lokal rappare fick publiken tårögd genom sin hymn till Landskrona. Den under bara trion som dessutom är trefaldiga vinnare av årets UKM Double Metz & Jenny Ådeborg visade på nytt var dem har att ge Landskrona och vad dem går för.

Samtliga artister visade upp just deras känsla för musiken. Men de visade också att de sätter ett personligt prägel på just deras musikstil. Kravet som artisterna ställer på sig själva är att de måste vara fyndiga och påhittiga.

I General Knas framträdanden fanns det en djup kärlek till människorna och han poängterade människornas lika värde. En hör och kännbar solidaritet med ”det verkliga folket” och oss vanliga människor vad det som utmärkte just hans musik. Men han bjöd också på överraskningar på scen. Stor Sien från Halmstad kom som hemlig gäst.

Sista underhållningen var verkligen underhållande. Smink, läder och tuperat hår av massor erbjöds publiken av duktiga rockare från Svalövs bandet Trash Queen.

Detta var en fantasisk kväll. Detta var en personlig kväll med Landskrona ungdomarna i fokus. Professionella och amatörer fick mötas på lika villkor. De delade samma publik och budskapet var ett mer enat Landskrona, ett mer integrerat Landskrona.

LA:s Youth day är här för att STANNA. Vi vill påverka och vi vill ena Landskrona borna/ungdomarna!

Senija Halalkic
Fält och Fritid
0418 - 47 45 83

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén