Läsfrossa med e-böcker från biblioteket under hela december och januari

I juletid finns det mer tid än till vardags att krypa upp i favoritfåtöljen med en bok. Kanske har du rentav fått någon sorts läsplatta i julklapp? I så fall ska du naturligtvis ladda ner böcker från biblioteket!

Under december och januari släpper vi på taket för hur mycket e-böckerna får kosta för oss på biblioteket vilket innebär att du under hela månaderna kan ladda ner två böcker per vecka. Du riskerar alltså inte att stå vid julgranen med en läsplatta utan text och vi får samtidigt en signal om hur stort intresset är.

Anledningen till att e-böckerna inte brukar gå att låna vid slutet av månaden är att varje enskilt lån enligt nuvarande system kostar biblioteket 20 kronor. Detta är ett stort problem för alla bibliotek i
Sverige och det kräver en ny lösning på nationell nivå. Vår nyårsförhoppning är att det under 2013 förhandlas fram en bättre modell som gör e-böckerna lika tillgängliga som tryckta böcker.

Biblioteken i Landskrona 

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén