Läsplattor ska underlätta sjuksköterskornas arbete

Som första stad i Sverige genomför nu Landskrona ett projekt för att undersöka vinsterna med ett mer mobilt arbetssätt inom vården. Läsplattor ska användas för snabb och säker mobil åtkomst till information.

– Det är både spännande och glädjande att Landskronas omsorgsförvaltning går i täten för den tekniska utvecklingen, säger Jan Allan Beer (FP), ordförande för omsorgsnämnden.

Syftet med projektet är att visa på de fördelar ett mobilt arbetssätt ger i både vårdgivarens och vårdtagarens vardag.

– Jag har jättehöga förväntningar! Vi vill spara tid, minska stressen och få tillgång till säkrare uppgifter i rätt tid. Vi har tio läsplattor som ska användas i sjuksköterskornas vardag, berättar Malin Edlund. Malin arbetar som biträdande enhetschef för sjuksköterskeorganisationen inom Landskrona stad.

Projektet pågår till den 6 oktober och ska sedan utvärderas.

– Så skönt att äntligen kunna få fram all information direkt. Nu slipper vi dubbelarbeta och kan vara där vi verkligen gör nytta – hos våra patienter, säger Gunnel Wahlström, ansvarig sjuksköterska i kvällsgruppen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén