Lyckad nysatsning på inomhuskonsert när Liam kom till Landskrona

liam-1.jpg

Årets sportlov fick en extra krydda när Idolvinnaren Liam gästade Landskrona idrottshall. När vinnarlåten Playing with fire spelades kokade dansgolvet med de nästan 250 konsertbesökarna.

– Det är så kul att vara ute på turné och träffa sina fans i verkligheten. Det här var mitt första besök i Landskrona och jag fick ett väldigt fint mottagande. Det var riktigt bra energi i lokalen, säger Liam.

Han har turnerat sedan segern i Idol före jul och snart väntar en resa till Los Angeles för att spela in ny musik. 

– Jag ser verkligen fram emot att få jobba med olika producenter och låtskrivare där borta!

Ett lyckat arrangemang i nytt format
Landskrona stad är nöjda med konserten som lockade ungefär 250 personer:

– Vår ambition är att skapa fler intressanta evenemang fördelade över hela året, både för Landskronabor och för besökare. Alla har inte möjlighet att resa bort under sportlovet så därför kändes det kul att kunna erbjuda en populär och aktuell artist som Liam på hemmaplan. Det var också roligt att komplettera med lokala förmågor genom musik från Kulturskolan och dansuppträdande av Dubbel D. Helheten blev väldigt lyckad och vi kommer jobba vidare med detta, säger Thorsten Karlén, destinationsutvecklare Landskrona stad.

Publiken i idrottshallen kunde inte få nog av vinnarlåten Playing with fire och efter konserten bildades snabbt en lång kö med autografjägare:

– Liam var jättebra! Jag följde honom i Idol, säger Noelia (9 år) som även besökt Landskrona museum under sportlovet.

– En perfekt kväll med bra stämning. Liam hade bra dance moves och det var roligt att få höra Playing with fire live, tyckte Bleona (17 år).

– Det var en bra konsert med mycket energi, säger Matilda (13 år) och Agnes (14 år) som även varit i ishallen under sportlovet.

Några frågor till Liam från fansen:

Vad är det viktigaste du har lärt dig från Idol?
– Jag lärde mig mycket om mig själv och utvecklades som person, till exempel har jag blivit mer social och bättre på att kontrollera min nervositet. Den personliga resan var det bästa med Idol.

Håller du kontakten med några andra från Idol?
– Jag umgås mest med Greg, Nicole och Adrian. Jag stöter på Jesper ibland och imorgon ska jag hänga med Feliks i Göteborg. Det var ett riktigt skönt gäng och ibland glömde man bort att det var en tävling för alla trivdes så bra ihop. Det var jobbigt varje gång som någon åkte ut.

Har du något tips till unga som drömmer om att bli artist?
– Börja jobba för det här och nu, vänta inte på rätt tillfälle för du vet aldrig när det kommer. Det kan vara imorgon, om en vecka eller om ett år. Fortsätt kämpa och tro på dig själv!

Vad har du själv för framtidsdrömmar?
– Jag vill kunna leva på min musik. Jag vill vara en bra förebild och ge tillbaka till mina nära och kära, säger Liam och avslutar med en hälsning till sina fans i Landskrona.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr