Mariette, Eric Gadd och Syster Sol till Landskronakarnevalen

Mariette Magnus Ragnvid webb.jpg

Nu presenterar Landskronakarnevalen ytterligare tre namn som tillhör Sverigeeliten inom just sin genre: mello-stjärnan Mariette, reggae-drottningen Syster Sol och soul-kungen Eric Gadd.

– Vårt uppdrag handlar om att tillgodose såväl kraven på bredd och folklighet, som spets och kvalitet. Med detta artistsläpp känns det som att vi lyckas fylla alla behov samtidigt, säger Lena Bergkvist, ansvarig för Landskronakarnevalen.

Eric Gadd är en välkänd i de flesta läger och firar nu 30 år som artist. Han debuterade med plattan ”Hello!” redan 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Vi känner igen soul-kungens klassiker ”Bara himlen ser på”, ”Do You Believe in Me”, ”Why Don’t You, Why Don’t I” och ”Vi kommer aldrig att förlora”.

Eric Gadd har Grammisbelönats tre gånger cch sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt. Till Landskrona kommer han med det nya albumet ”Fiende eller vän”.

I årets Melodifestival lyste Mariette upp tävlingen med sin ljusa scenshow till ”A million years”. Hon tävlade både som artist och låtskrivare och gick direkt vidare till finalen med sitt bidrag. År 2009 deltog Mariette i "Idol", där hon slutade fyra. Hon har även jobbat bakom andra artister. 2013 spelade Mariette gitarr i Magnus Ugglas band under turnén Magnus den Store, och under 2014 kompade hon Mellokollegan Ace Wilder på gitarr.

Syster Sol, Sveriges reggae-drottning, är tillbaka med nya låtar. Inför sommarens besök i Landskrona har hon låtit sig inspireras av samtida dancehall, men den västindiska kärnan av reggae är fortfarande närvarande. Det genomgående temat i Syster Sols musik har alltid varit viljan att förmedla ett budskap och låtarna har alltid genomsyrats av ett starkt rättvisepatos. Genom åren har hon engagerat sig i en rad organisationer som främjar social rättvisa och som framför allt stärker kvinnor.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André