Mats Persson ny säkerhetschef

Rekryteringsprocessen är avslutad, Mats Persson blir Landskrona stads nya säkerhetschef. 123 personer sökte den utannonserade tjänsten, 6 plockades ut till en första intervju av en rekryteringsgrupp. De som därefter gick vidare, 3 personer, genomgick arbetspsykologisk testning, därefter återstod 2 slutkandidater.

Mats PerssonHuvudkandidaten Mats Persson, MBL:ades den 11/3. Ingen av de fackliga organisationerna hade något att erinra mot den av arbetsgivaren föreslagna kandidaten.

-Det är roligt att hälsa ännu en medarbetare välkommen till Landskrona stad. Jag är övertygad om att Mats kommer att både vidareutveckla och förnya arbetet både internt och externt tillsammans med andra aktörer, i och utanför vår organisation, säger Peter Billquist, Stadsdirektör.

Mats kommer att ansvara för att utveckla, samordna och följa upp Landskrona stads säkerhets- och trygghetsarbete. I tjänsten ingår såväl områdena personskydd, informationsskydd som skydd av stadens verksamheter. Mats uppfyller alla de önskemål som fanns uppställda i annonsen, men bedöms också ha de personliga egenskaperna för att ”anta utmaningen” med att forma en ny tjänst – det vill säga förmågan till samverkan och nätverkande samt ett stort intresse av att arbeta utvecklingsorienterat.

-Min ambition är att Landskrona ska vara en trygg och säker kommun att bo, jobba, besöka och driva företag i. Landskrona ska vara det självklara valet när man tittar efter ett nytt boende, söker jobb, vill göra utflykter eller driva företag. Det pågår mycket bra arbete i Landskrona för att öka tryggheten. Och tryggheten är ett prioriterat område. Medborgar-undersökningen visar att tryggheten har ökat och att Landskrona är på rätt väg, säger Mats Persson, tillträdande säkerhetschef.

-Mitt hjärta klappar för Landskrona och så kommer det alltid att göra. Jag ser med glädje och engagemang fram mot jobbet som säkerhetschef i Landskrona. Landskrona har alla möjligheter att utvecklas, stärkas och bli det självklara valet, avslutar Mats Persson.

Mats Persson tillträder sin tjänst den 1 april 2010. Han kommer att arbeta tillsammans med Annika Wågsäter, trygghetssamordnare.

Peter Billquist
Stadsdirektör
Mats Persson
0418–47 32 00 0708–73 44 45

Presentation av Mats E Persson

Mats har under många år arbetat som polis. Arbetsuppgifterna har på olika sätt varit fokuserade på frågor för att utveckla och stärka trygghet och säkerhet för medborgaren. Mats började som polis i Landskrona, de senaste åren har han arbetat i Lund. Mats driver även ett företag med inriktning på coachning och ledarskapsutveckling.

Mats är född och uppvuxen i Landskrona.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén