Mer än 1000 personer fikar rättvist i Landskrona under Fairtrade Challenge

Fairtrade Challenge anordnas för femte året i rad och går av stapeln torsdagen den 17 oktober. Redan nu, med två dagar kvar, är över 300 000 fikadeltagare registrerade på Fairtrade Sveriges kampanjsajt. Fairtrade Challenge är en del i Fairtrade Sveriges årliga kampanj Fairtrade Fokus som pågår 7-20 oktober. I år med temat Hej då fattigdom! Fairtrade Challenge sammanfaller i år även med den internationella FN-dagen för att utrota fattigdom.

Landskrona är en Fairtrade City sedan 2010 och det kommer att fikas Fairtrade-märkt på flera håll i staden på torsdag. Exempelvis kommer minst tusen personer inom omsorgsförvaltningen att delta. Brukare och anhöriga kommer tillsammans med personal att dricka kaffe, te, varm choklad, smoothies, äta Fairtrade-märkt frukt, baka kakor med Fairtrade-märkta ingredienser på sina boenden.

Reglerna för att delta är enkla. Alla som arrangerar eller deltar i en fikapaus den 17 oktober där minst en Fairtrade-märkt produkt serveras kan vara med och tävla. I år koras största fikapaus och bästa hotell/restaurang/café. Den som vill kan också vara med och tävla om bästa Fairtrade-recept.

Fairtrade är en oberoende produktmärkning som bidrar till schysstare villkor för odlare och anställda i utvecklingsländerna. Landskrona är sedan 2010 en diplomerad Fairtrade City. I Sverige ansvarar organisationen Fairtrade Sverige för kriterierna och diplomeringen. Idag finns det cirka 1000 Fairtrade Cities i världen varav drygt 50 i Sverige.

För mer information se: www.fairtradechallenge.se.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén