Meritvärdet för Landskronas grundskoleelever fortsätter att öka

grundskola.jpg

Andelen niondeklassare i Landskrona som får behörighet till gymnasiet är i år 86 procent, vilket är en ökning jämfört med förra året. Dessutom är det genomsnittliga meritvärdet rekordhögt på 236,1 poäng.

Andelen elever som får gymnasiebehörighet har ökat till 86 procent jämfört med förra året då det låg på 82 procent. Årets medelbetyg hamnar i år på 236,1 poäng, vilket är ett rekord. Förra året låg medelbetyget på 233,4 poäng.

– Vi är väldigt glada och stolta över att ännu fler elever har lyckats. Det här är resultatet av ett uthålligt och långsiktigt arbete där både elever och personal har gjort sitt yttersta, säger Ildiko Lundqvist, tillförordnad verksamhetschef för grundskolan i Landskrona stad.

Den positiva utvecklingen beror på att förvaltningen har ett systematiskt kvalitetsarbete där kontinuerliga uppföljningar samt tidiga insatser är viktiga delar för att skapa goda resultat.

–  Idag är det skolavslutning och jag hoppas att varenda elev, lärare och medarbetare känner stolthet över vad de åstadkommit året som gått och att alla får ett fantastiskt sommarlov, säger Carina Leffler, förvaltningschef för utbildningsförvaltningen, Landskrona stad.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Hanne Skak Jensen