Metropolitan kommer till Landskrona

26 april kl 19.00 blir det premiär för direksänd opera på Landskrona teater. Genom sändning av liveopera kommer du kunna se Mozarts Così Fan Tutte direkt från The Metropolitan i New York – ett av världen främsta operahus.

Under våren har Landskrona teater utrustats för att med HD-kvalité och surroundljud kunna sända liveopera från hela världen. Premiäraftonen den 26 april, sänds Mozarts klassiska verk Così fan Tutte – live från New York.

Genom att i Metropolitan, New York, framföra en matinéföreställning kan Landskrona teater istället visa en fullsprakande kvällsföreställning klockan 19.00 med opera i världsklass – i Landskronas egen teatersalong.

Bakom-scenen-inslag i pausen

– Digitala teaterföreställningar som inte är filmade i förväg har en speciell känsla och nerv, allt kan hända! säger Håkan Persson, programansvarig på Landskrona teater. Håkan fortsätter  –Parallellt med att Metropolitans salong fylls på av sin publik, sätter sig Landskronas operaälskare sig till rätta i vår salong. Tillsammans upplever alla sedan hur världssångare brister ut i skönsång. I pausen mellan akterna intervjuar ofta en reporter både dirigent och sångare från föreställningen – live givetvis.

Inte bara opera och teater

Det är inte bara opera som direktsänds. Även Royal Shakespeare Company i Stratford-upon-Avon, National Theatre i London och utställningar på British Museum direktsänder. Dessutom växer sändningar av livekonserter med artister som Paul McCartney, Rolling Stones, Aerosmith, Dream Theatre och Morrissey, för att bara nämna några. Sändningarna sker i samarbete med I samarbete med Folkets Hus och parker.

Biljetter via Ticnet

Boka din biljett redan idag via ticnet.se.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén