Mia Widell får Landskrona stads hedermedalj

I dag presenterades Mia Widell som årets mottagare av Landskrona stads hedersmedalj. Mia Widell har vitaliserat och utvecklat Landskrona Konstförening och hjälpt till att marknadsföra Landskrona som kulturstad. Medaljen delas ut den 23 april.

Hedermedalj 2014Vid en pressträff idag i stadshuset presenterade Lennart Söderberg, ordförande för Kommunfullmäktige, årets mottagare av Landskrona stads hedermedalj 2014 – Mia Widell.

Juryns motivering

Landskrona stads hedersmedalj för år 2014 har av stadens Minnesgåvodelegation tilldelats:

Mia Widell

Mia Widell har som ordförande med ett helhjärtat och kreativt engagemang vitaliserat den 81-åriga Landskrona Konstförening. Hennes välförgrenade kontaktnät inom kulturlivet har skapat förutsättningar för nya utställningsidéer. Mia Widell har med sitt nytänkande därigenom tillsammans med en väl fungerande styrelse förmått utveckla och bredda intresset för konst i Landskrona. Inte minst manifesterades detta under ett händelserikt jubileumsår i fjor och en anmärkningsvärd medlemsökning, mer än fördubblats på två år.

Själva medaljutdelningen sker 23 april på Citadellet i samband med utdelning av minnesgåvor.

På bilden syns Mia Widell med Lennart Söderberg, ordförande för Kommunfullmäktige. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén