Mikael Forsberg blir ny vd för Landskronahem

Mikael Forsberg webb.jpg

Mikael Forsberg har utsetts till ny vd för Landskronahem. Mikael Forsberg har lång erfarenhet av fastighetsbranschen och har tidigare arbetat som fastighetschef på Landskronahem.

Mikael Forsberg utsågs till vd av styrelsen för Landskronahem under ett styrelsemöte på måndagen den 12 juni. Mikael Forsberg kommer närmast från tjänsten som vd för Staffanstorp Centrum, ett helägt kommunalt aktiebolag som äger och förvaltar flera allmännyttiga bolag, bland annat Staffanstorps Kommunfastigheter AB. Mellan åren 2010–2015 var Mikael Forsberg fastighetschef på Landskronahem.

– Jag känner väl till Landskronahem och är hedrad över att ha fått förtroendet att driva bolaget. Landskrona är en stad på frammarsch och Landskronahem kommer att spela en viktig roll i stadens fortsatta utveckling, säger Mikael Forsberg.

Ägardirektiven för Landskronahem har förändrat bolaget från att vara ett huvudsakligen förvaltande bolag till ett bolag med två tydliga uppgifter – att utveckla det egna fastighetsbeståndet och att medverka i Landskronas stadsutveckling i stort. 

– Vi är glada över att Mikael Forsberg har tackat ja till tjänsten som vd för Landskronahem som står inför nya utmaningar. Mikael Forsberg är väl insatt i Landskronahems fastigheter och har en gedigen bakgrund inom fastighetsbranschen. Hans erfarenheter kommer att bli en stor tillgång för bolaget, säger Kenneth Håkansson, styrelseordförande i Landskronahem.

Mikael Forsberg tillträder sin tjänst under hösten 2017, dock senast i november. Han efterträder Helena Fremle som varit vd sedan 2011. Lars-Anders Rothman kommer att vara tillförordnad vd i Landskronahem till dess att Mikael Forsberg tillträder.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André