Följ med på Nöjesvandring i Landskrona

abba.jpg

I Landskrona vet man hur man roar sig. Följ med på en nostalgisk promenad genom centrala Landskrona med nedslag i nöjesliv som var. Vandringen är torsdagen den 22 september 2016 klockan 18.30 och tar cirka en timme.

I Landskrona vet man hur man roar sig. Staden har firat jubileer, anordnat mässor och utställningar. Det har dansats i folkparker och på utomhusdansbanor. Staden hade under filmens storhetstid på 1950-talet inte mindre än 5 biografer. Mången landskronabo hann med både tidiga föreställningen på Grand och sena på Rio och passade på att ströga på Östegatan däremellan.

Kaffe och bakelse på Wivex hörde också till eller ett besök på någon av alla trevliga caféer eller restauranger som fanns i staden. Eller så tog man en tura med SL-färjorna. Möjligheterna till förlustelser i Landskrona har varit oändliga.

Lena Hector och Carita Hermansson guidar er genom nöjeslivet som varit. Samling vid museet. Vandringen är gratis. Ingen föranmälan. Turen tar cirka en timme.

Bilderna är hämtade från Minnesbankens fotoarkiv på Landskrona stads museum. Bilden ovan är från Abbas hemliga spelning på Strand 1979. Bilderna nedan är från 1920, två gäster dricker kaffe på en av stadens restauranger och från en pensionärsdans i Folkets hus 1966.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén