Nu byggs det i kvarteret Lägerplatsen

Drönarbild Lägerplatsen.jpg

Där Exercisfältet möter Granet ligger kvarteret Lägerplatsen. Ytan har länge legat öde, men nu bygger Midroc 36 nya bostadsrätter här. Bostäderna skapar liv och rörelse i området vilket ökar tryggheten.

Ytan där Strandvägen möter Citadellvägen har stått lite övergiven i väntan på utveckling och bebyggelse men nu ska äntligen kvarteret fyllas med aktivitet. Fastighetsbolaget Midroc har satt spaden i marken för projektet som kommer att ha tre huskroppar med totalt 36 bostadsrätter. 

– Det här är ett bra projekt som äntligen blir verklighet, säger Johan Nilsson, stadsbyggnadschef i Landskrona stad.

– Med de nya bostäderna kommer det bli mer liv och rörelse på platsen som stått lite öde ett tag. Det kommer öka tryggheten för alla som rör sig i området.

Midroc har haft en kontinuerlig dialog med staden och arkitekterna Jakobsson och Pusterla, som har ritat fastigheten.

– Vi ville med gemensamma krafter hitta rätt när det gäller utformning och arkitektur. Lägerplatsen har ett fantastiskt läge i Landskrona med närhet till både sundet och Exercisplatsen, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

Det kommer att bli allt från tvåor till femmor, där den största lägenheten, längst upp i huset, landar på drygt 150 kvadratmeter. Dessutom kommer bostadsrättsföreningen att ha en gemensamhetslokal i ytan mellan husen.

Namnet Lägerplatsen har kopplingar till förra sekelskiftet och Landskronas militära historia. Då satt ytan ihop med Exercisfältet som fungerade som en militär övningsplats och kallades just Lägerplatsen.

Skissbild av projektet Lägerplatsen

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr