Nu startar inflyttningen i Norra Borstahusen

klar-inflyttning-borstahusen.jpg

Området Norra Borstahusen har planerats i flera år. Nu är det dags för inflyttning. Först på plats är paret Karin Joelsson och Magnus Adholm från Halmstad.

Karin Joelsson pendlade från hemmet i Halmstad till arbetet på Sveriges Trafikskolors Riksförbund i Landskrona i sju år innan hon fick nog. Då började maken Magnus Adholm leta jobb i Landskrona och fick snabbt ett erbjudande som projektledare på GC-gruppen. 

Den avgörande pusselbiten som talade till Landskronas fördel var skissen på drömhuset i Norra Borstahusen. Paret köpte huset i juni 2016 och den 24 mars i år stod det klart.
­– Vi har alltid sagt att om vi ska flytta, ska vi flytta till ett hus där jag kan se havet, säger Magnus Adholm.

Kvarteret Havsbrisen i Norra Borstahusen Landskrona

Det kan han i dag. Gatuhuset på 125 kvadratmeter i Norra Borstahusen ligger hundra meter från strandlinjen och det finns inget som skymmer utsikten. Men det var inte bara havet och Borstahusen som lockade paret Joelsson-Adholm.

– Landskrona är en fantastiskt mysig stad med oförtjänt dåligt rykte. Här finns så mycket fint att upptäcka, och det är nära till allt. Vi brukar skämtsamt berätta för våra vänner att Landskrona en gång var tänkt att bli landets huvudstad, landets krona, säger Karin Joelsson.

Under våren kommer fler boende att flytta in i området Havsbrisen i Norra Borstahusen. Fler byggprojekt är på gång i området, bland annat fribyggartomter, bostadsrätter och villor. För mer information, besök boiborstahusen.se

Fakta om Borstahusen
Borstahusen är ursprungligen ett fiskeläge som grundlades på 1770-talet, och ligger i nordvästra Landskrona.  Här skapas en ny unik stadsdel med miljö­anpassning och god arkitektur som ledord. Boende med havskontakt är eftertraktat på bostadsmarknaden i regionen. 

Att promenera genom Borstahusen är en resa i både nutid och dåtid. Här, precis vid havet, ligger de karaktäristiska gatuhusen – många av dem omsorgsfullt renoverade. Borstahusen är en levande stadsdel året runt. Precis som förr i världen, samlas man vid pumpen. I dag är det kända Pumphuset med konsthall, museum och restaurang en välbesökt plats för både Borstahusenbor och turister.

I närheten av Borstahusen finns även en golfbana, campingplats och restaurangen Erikstorps Kungsgård.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André