Nu släpper Landskrona stad 29 tomter i Borstahusen

fribyggartomter.jpg

Nu erbjuder Landskrona stad fribyggartomter i Borstahusen – 16 tomter för gathus inom kvarteret Strandbyn samt 13 villatomter inom kvarteret Tomaten som är beläget mellan Hälsingborgsvägen och Segergatan.

Underlaget skickas ut till den som står i vår tomtkö. De i kön som anmäler sitt intresse innan 24 april 2017 kommer, beroende på köplats och antalet anmälningar, bjudas in till ett fördelningsmöte efter sommaren.

Strandbyn

Inom Strandbyn finns gathustomter på mellan 200 och 250 kvadratmeter. På dessa tomter behöver byggnationen anpassas efter tomten och köparen kan få bygga ihop sitt hus med grannens. Det unika läget gör att det ställs högre krav på den arkitektoniska utformningen än normalt.

Tomaten

I kvarteret Tomaten finns villatomter på mellan 650 och 1050 kvadratmeter. Här ska köparen bygga ett bostadshus och själv flytta in. Hur och vad man får bygga styrs av den gällande detaljplanen.

Fördelning

De som är intresserade av tomter i Strandbyn eller Tomaten ska anmäla sitt intresse senast 24 april 2017. Beroende på hur många intresseanmälningar som staden får in kommer alla eller de med lägst könummer att bjudas in till ett informationsmöte i mitten av maj 2017. De som därefter är intresserade kommer att bjudas in till ytterligare ett möte i slutet av augusti 2017 där tomterna kommer fördelas. Man har sedan fyra veckor på sig att betala handpenningen. Tillträde och slutbetalning sker den 12 januari 2018.

Information och anmälan

Att bygga sitt eget hus är ett stort projekt och det är många faktorer och bestämmelser att ta hänsyn till. För att intresserade ska kunna planera sitt bostadsprojekt har vi samlat dokument som på olika sätt berör och påverkar det kommande markköpet och byggnationen. Läs samtliga noga innan du bestämmer dig för att köpa en tomt. Du hittar dokumentationen på respektive informationssida. Där laddar du även ner blanketten för intresseanmälan för tomterna.

Länkar

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén