Nu släpper vi programmet för sommarens nöjen i Landskrona

pressbild fröken elvis foto kenth wångklevb3cddcccc8e7c612f3ecc085405a1043433137b43b44f860e18ac21f0ad60c6d.jpg

I dag presenterades programmet för sommarens evenemang. Några höjdpunkter är fredagskonserter på Rådhustorget, picknickkonserter i Slottsparken och cirkus för hela familjen med ”Circus I Love You” och föreställningen Utopia. Den första konserten är fredagen den 2 juli.

– Jag tror att vi är många som har längtat efter en sommar med musik och underhållning. Vi är stolta över att erbjuda konserter i många olika genrer och evenemang för både barn och vuxna, samtidigt som vi gör det på ett ansvarsfullt sätt. Jag hoppas många Landskronabor kommer att uppskatta detta, säger tillväxt- och kommunikationschef Anna Classon.

Några artister som kommer till Landskrona i sommar är Tingsek, Sofia Karlsson, Daniel Lemma, Jennie Abrahamsson, Eva Eastwood och Tarabband.

Nedan följer programmet för sommarens nöjen:

Fredagskonserter på Rådhustorget

Rådhustorget i Landskronas stadskärna kommer förvandlas till ett sommartorg under juli månad med extra ytor för stadens invånare och besökare att slå sig ner på. Varje fredag i juli kryddas detta med stämningsfulla kvällskonserter med sittande publik inom ett avgränsat område. Konsertbiljetterna är kostnadsfria och kan bokas i förhand. Några biljetter reserveras till spontanbesökare. Konserten startar kl. 19.00 varje fredag.

Fredag 2 juli 19.00 Fröken Elvis
Fem supermusiker gör egna versioner av Elvis klassiker. På svenska! De har turnerat flitigt, gästat många tv-program och bjuder på en underhållande, svängig och stämningsfull show.

Fredag 9 juli
19.00 Tarabband
Tarabbands musik går ut från Malmö, reser via Paris till Kairo och Bagdad – en resa som skapar bandets ursprungliga kompositioner och ljud. Nadin som är gruppens karismatiska frontfigur och vokalist flydde från Irak 2001 och kom till Sverige som flykting.

Fredag 16 juli 19.00 Tingsek
Tingsek har sedan tidigt 2000-tal gett sin publik svensk soul med influenser av amerikansk tradition. Den Skånebördiga sångaren, låtskrivaren och producenten Magnus Tingsek har nyligen släppt nya albumet ”Home”, som hyllas till skyarna av många kritiker.

Fredag 23 juli 19.00 MALIN. JAKOB. ALBIN.
Tre välkända unga artister turnerar tillsammans. Malin Christin debuterade med popdängan ”Salt i Såren” tillsammans med Myra Granberg förra året. En låt som har spelats varm på P3. Jakob Karlbergs karriär kometstartade med hiten ”Fan Va Bra”. En låt som många förknippar med sommar. Albin Johnsén slog igenom med superhiten ”Din Soldat” och har släppt flera album.

Fredag 30 juli 19.00 Eva Eastwood

Hon hämtar inspiration i 50-talets rock n´roll. Med en patenterad röst som osar av 50-tal har hon varit en klippa i den svenska rockabilly-världen i 20 år. Hon har skrivit över 800 låtar och det är inte för inte som Eva Eastwood kallas för Sveriges okrönta rockabillydrottning.

Sommar i Slottsparken


Slottsparkens scen är en speciell plats för många Landskronabor. I sensommarvärmen väcks den till liv igen när artister intar scenen för stämningsfulla picknickkonserter under bar himmel. Man kan ta med egen picknick men enklare servering kommer också att finnas på plats. Den 12–15 augusti gästas Slottsparken också av Circus I Love You med föreställningar och prova-på-cirkus för barn och unga.

Biljetterna är kostnadsfria och kan bokas i förhand. Några biljetter reserveras till spontanbesökare.

Fredag 6 augusti

18.00 Orquesta Tangarte
Varmt, känslosamt och på absolut högsta nivå. Argentinsksvenska tango-orkestern Tangarte för passionen från Buenos Aires till Slottsparkens scen i Landskrona. Med piano, stråkkvartett och bandoneon, och 20 år av turnerande i bagaget.

20.00 Daniel Lemma
Med djupa rötter i amerikansk blues och soul skapar Daniel Lemma sitt eget varma uttryck. Fick sitt musikaliska genombrott 2001 med hiten ”If I used to love you” och har sedan dess släppt en rad album och turnerat flitigt.

Lördag 7 augusti

18.00 Sousou & Maher Cissoko
Denna hyllade SydSkånska/SydSenegalesiska duo är en unik sammansmältning av musikalisk skicklighet, värme och utstrålning. I deras musik kombineras magnifikt koraspel och uttrycksfull sång med en rytmisk energi.

20.00 Fozzie Fanzine live!
I samarbete med Fozzie Fanzine presenteras en riktig pop-karamell. Detaljerna släpps längre fram. Fozzie Fanzine är en hemmagjord popmusiktidning från Landskrona som nyligen vunnit priser internationellt.

Torsdag 12 augusti

 Circus I Love You
Samtida cirkus med livemusik vars första föreställning ”Circus I Love You” blivit mycket omtalad och älskad av publik i hela Europa. Nu är de tillbaka med den nya energifyllda och mäktiga upplevelsen ”Utopia”. Akrobatik på internationell nivå, som roar, berör och får publiken att häpna.

Dessutom blir det prova-på-cirkus under dagarna de besöker Slottsparken.

Fredag 13 augusti

Circus I Love You

18.00 I’m Kingfisher
Vinnare av ”Årets singersongwriter” vid Manifestgalan 2021. Americana-doftande låtar med en personlig röst och ett egensinnigt gitarrspel. Senaste albumet ”The past has begun” har hyllats även internationellt, och benämnts som ”Sveriges bäst bevarade hemlighet”.

20.00 Sofia Karlsson
Med en katalog fylld till brädden av egenskrivet material såväl som tolkningar har hennes sång och musik landat mjukt i många tusentals lyssnares hjärtan runt om i landet. Sofia har genom åren vunnit fyra Grammispriser i Sverige och en i Danmark.

Lördag 14 augusti
Circus I Love You

20.00 Jennie Abrahamson
Jennie Abrahamsons femte album "Reverseries" hyllades av kritikerna, bland annat med full pott i Sonic Magazine. Det drömska och storslagna albumet rymmer det alldeles egna sound hon skalat fram skiva för skiva – en sorts enkelhetens pop, men där varje låt rymmer en hel värld.

Söndag 15 augusti
Circus I Love You

Gatuartister i stadskärnan


Varje lördag från den 19 juni till 14 augusti mellan klockan 12–14 kommer Landskronas stadskärna gästas av kreativa musikframträdande och spännande gatuartister som rör sig från Rådhustorget via Östergatan och Järnvägsgatan till Skulpturparken vid konsthallen.

Musikstoppet


Musikstoppet är ett annat ambulerande evenemang där gitarristen i the Ark, Mikael Jepson, och konstnären Kim Berkhuizen ger sig ut i Landskrona med en utsmyckad disco-flakcykel och arrangerar DJ-set med olika stilar på platser runt om i Landskrona som vid Ven-terminalen, på Borstahusens strand och vid lekplatsen Storan i Karlslund.

Fler evenemang i sommar i Landskrona


6 juni: Nationaldagsfirande. Arrangeras av Landskrona stad
12 juni: Martinas Marknad – matmarknad för det goda livet. Arrangeras av Landskrona stad
12 juni: MovEat Landskrona. Arrangeras av Moveat.
20 juni: Fiskets dag. Arrangeras av Nyhamns Fiske och Marin, Citadellfiske i samarbete med Cityidrott
1 juli: SM i fotbollsfreestyle. Arrangeras av SweFFC
2 juli: Thulin Cruising. Arrangeras av Thulinträffen
5–9 juli: Minikarts på Kasernplan. Arrangeras av Cityidrott och Landskrona stad
23–28 augusti: Havsresan – en helg med fokus på havet. Arrangeras av Lunds Universitet och Swedish Coast and Seacenter.

ilandskrona.se/evenemang kommer man inom kort kunna boka biljett till evenemangen.

För information om alla programpunkter, gå in på landskrona.se/evenemang

Vi uppdaterar informationen efterhand som fler programpunkter blir klara. Fler artister kommer att läggas till.         

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André