Nu startar vårens simskolor och vattengympagrupper

Snart är det kursstarter får vårens simskolor för både vuxna och barn. Dessutom startar vårens vattengympa upp. Anmäl dig redan idag!

Som vanligt inför vårterminen är det nu dags att anmäla sig till nya kurser. I vår erbjuder vi vattengympa, vuxensimskola och simskola för barn från 6 år. Kurserna startar vecka 3. Inga förkunskaper krävs mer än till simskolan för barn. Anmälan och betalning sker samtidigt i kassan på badet. Sista anmälningsdag är den 18 januari. Följande kurser finns:

Vuxensimskola, söndagar kl. 08.45

Vattengympa, måndagar kl. 11-11.45 samt onsdagar kl. 18.45-19.30

Simskola (från 6 år), tisdagar kl. 16-16.45 eller torsdagar kl. 16.30-17.15. Endast 10 platser

– Inför årets första simskola för barn har vi gjort lite förändringar. Barnet måste nu ha vissa förkunskaper, det vill säga ha klarat kraven för ”Silvergrodan”. Det innebär att barnet redan ska kunna hoppa från bassängkanten eller brygga på grunt vatten. Barnet ska också klara att doppa huvudet under vattnet och ta upp föremål från botten. Till sist måste de klara att simma 10 meter bröstsim på grunt vatten, berättar Kerstin Garpvall, platschef på Karlslundsbadet.

Under sportlovet och påsklovet (veckorna 8 och 12) har simskola och vattengympan uppehåll.

Vill du inte boka in dig i en fast vattengympagrupp erbjuder badet även vattengympa drop-in varje torsdag kl. 11.00.

Läs mer på Karlslundsbadets sidor.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén