Ny ljussättning kommer på plats och årets julbelysning tänds

I februari genomfördes en digital trygghetsvandring på temat belysning. S:t Olovs sjö var en av platserna som upplevdes som mörka, vilket nu åtgärdas. Samtidigt är det dags att tända årets julbelysning.

I februari 2017 genomförde Landskrona stad tillsammans med polisen en digital trygghetsvandring på temat belysning. S:t Olovs sjö var en av platserna som upplevdes mörka och behövde ny ljussättning. Därför satsar vi på ny belysning längs gången runt sjön. Projektet färdigställs under december. Slottsparken, nära slottscaféet, får också ny och mer belysning som en del i trygghetsprojektet för det området

Årets julbelysning
Inför första advent så tänder vi också årets julbelysning. Några nyheter är ljuscylindrar på lyktstolpar längs Österleden vid gamla tågstationen, girlanger på Bibliotekets fönster och ljusslingor i träden på Järnvägsgatan. Även uppe vid Sista Styvern, där Föreningsgatan möte Östergatan, blir det stora trädet belyst. Liksom förra året tänds det marschaller på Rådhustorget varje dag. På fredagarna tänds även marschaller på Österleden och Eriksgatan till glädje för alla som rör sig in och ut ur stadkärnan på fredagskvällen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr