Ny rektor till Dammhagskolan

Rektor för årskurserna 7-9 är nu på plats på Dammhagskolan. Valet föll på Agneta Thilander som nu fortsätter det utvecklingsarbete som påbörjats av tidigare rektor, Ildikó Lundqvist.

Agneta Thilander fortsätter tillsammans med Lena Andersson, rektor för årskurserna f-6 – att vidareutveckla arbetet med bland annat de matteprojekt som pågår på skolan, med den modellklass som rönt framgång, med de externa samarbeten som pågår och med den pedagogiska utvecklingen för personalen.

– Vi upplever att Agnetas arbetssätt och tankar ligger nära det utvecklingsarbete som Ildikó och Lena påbörjat, säger Pia Gagner, verksamhetschef för grundskolorna i Landskrona.

Agneta arbetade under åren 1999-2004 på Dammhagskolan som lärare, arbetslagsledare och biträdande rektor. Hon har genomgått den statliga rektorsutbildningen samt den utbildning för rektorer som funnits inom Landskrona stad. Agneta har arbetat som rektor i Kävlinge och Lund, men även inom andra områden med marknadsföring, försäljning och rekrytering.

– Jag känner mig oerhört välkommen till Dammhagskolan och Landskrona. Jag har träffat personalen och framöver ska jag presentera mig i klasserna, för att träffa eleverna. Det känns roligt att vara tillbaka, själva atmosfären känns positiv på skolan, säger Agneta Thilander.

– Vi sökte en person som bland annat kan förena struktur och kultur, som kan samla medarbetarna kring en gemensam vision och vara öppen och resonerande i förhållande till sin personal, en person som är engagerad ute i verksamheten, och fann Agneta. Det är vi väldigt glada för, fortsätter Pia Gagner.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringsprocessen. Nu har vi en rektor som kan fortsatta utvecklingsarbetet mot allt bättre elevresultat, säger Tomas Johansson, förvaltningschef.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén