Från och med måndag efter höstlovet kommer eleverna i Landskrona stads skolor att serveras mat på ett litet annorlunda sätt. En mer smakrik och varierad kost som förhoppningsvis för Landskronas skolmat till att bli Sveriges bästa.
Inför lanseringen bjöds politiker, tjänstemän och elever in att i förhand få chansen att prova det nya konceptet med en mer smakrika och färggranna maten.
Rektor Rolf Hammarlund är mycket glad att kunna bjuda sina elever på en så bra varierande skolmat. Foto: Martin Larsson, Actionstudios
– Vi kommer att prova mer vågad smaksättning och kryddning av maten framöver. Dessutom blir det ett större utbud vid luncherna med exempelvis varierande tillbehör som eleverna kan välja fritt mellan, säger Charlotte Hansson, kostchef i Landskrona stad.
Kocken Brian Mårtensen har varit med och inspirerat
– Vi vill att eleverna ska känna sig lockade av maten som serveras. Det ska tilltala både smaklökar och ögat, säger Ditte Bengtdotter, kostutvecklare i Landskrona stad.
T v Kocken Brian Mårtensen (till höger i bild) tillsammans med en leverantör. T h Ditte Bengtsdotter, kostutvecklare på Landskrona stad men Margaretha Backman till vänster och Mia Eriksson till höger, båda produktionsledare på Landskrona stad.