Nya jobb till unga vuxna genom Jobb-13.nu

Under 2013 kommer Landskrona stad att anställa 18 unga vuxna i åldern 20-24 år i ett nytt anställningsprogram – Jobb-13.nu.

– Jobb-13.nu är, tillsammans med våra andra anställningsprogram, ett offensivt sätt att minska riskerna för en stor grupp landskronabor att hamna i ett passivt bidragsberoende. Vi i treklövern prioriterar arbetslinjen, säger Jan Allan Beer (FP), ordförande i individ- och familjenämnden.

Utbildning följt av arbete

Inledningsvis ges en kompetenshöjande utbildning som ska öka chanserna till anställning efter projektet. Sedan kopplas de unga vuxna till ett företag eller en kommunal förvaltning där de kommer att arbeta under projekttiden.

En hjälp till en första anställning

– Detta är ett sätt att rusta de unga vuxna som drabbats av ungdomsarbetslösheten och ge dem en bra chans att komma ut i arbetslivet. Vi vet att det är svårt att få det första jobbet och därför är detta projekt en viktig hjälp för de som får denna chans, säger Tina Hohmann som arbetar med Jobb-13.nu.

God erfarenheter från förra året

Erfarenheterna från fjolårets Jobb-12.nu, som var ett liknade projekt, är goda. Hälften har fått fortsatt arbete eller hittat annat jobb och de andra studerar eller söker jobb.

Sökandena ska vara folkbokförda i Landskrona, inskrivna på arbetsförmedlingen och ha gått ut gymnasiet. Anställningstiden är sju månader och lönerna är avtalsenliga. Man kan söka till Jobb-13.nu via Arbetsförmedlingens hemsida. Sista ansökningsdag till projektet är den 31 januari.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén