Ny lekplats invigd på Citadellet i Landskrona

lekplats citadellet 2.jpg

Leksugna barn och vuxna har nu ett nytt utflyktsmål att upptäcka. Idag invigdes en ny lekplats med medeltidstema inne på Citadellområdet i Landskrona.

Lekplatsen ligger i den del av Citadellet som kallas bastion Banér, i närheten av områdets café. Här har tre nya lekytor växt fram; hamnen, marknadsplatsen och Citadellet. Här finns hoppstubbar, lekhus i form av ett fängelse, balansbom, båt och klätterställning. Tanken är att det ska bjuda in till lek för barn i flera olika åldrar.

Landskrona stad och Statens Fastighetsverk (SFV) har tillsammans tagit fram lekplatsen.  På invigningen deltog bland annat kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg och Statens Fastighetsverks generaldirektör Ingrid Eiken Holmgren. Huvudpersoner på invigningen var barn från Svararens, Lundegårdens och Selma Lagerlöfs förskolor.

Det bjöds på tal, fika och självklart massor med lek!

–Från stadens sida hoppas vi att lekplatsen ska locka till sig barn och familjer året runt, gärna även de som kanske inte varit här innan. På så vis kan vi bjuda in fler att upptäcka historiken kring Citadellet, säger Tora Broberg, stadsmiljöchef på Landskrona stad.

Lekplatsen är öppen för besökare varje dag året runt.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Maria André