Nyanländas betyg i skolan går uppåt

Även elever som varit i Sverige kortare tid än fyra år lyckas allt bättre i Landskronas kommunala grundskolor.

I går berättade utbildningsförvaltningen i Landskrona att medelbetyget, så kallat meritvärdet, för årskurs 9 ökat och hamnar i år på rekordhöga 233 poäng. Under flera år har betygsstatistiken pekat uppåt i Landskrona och trenden håller i sig.

Meritvärdet räknas i år för elever som varit i Sverige längre än fyra år. Men även meritvärdet för de nyanlända eleverna går uppåt. Bäst går det för eleverna på Seminarieskolan. Meritvärdet för dessa 25 elever, på Seminarieskolan, hamnar på 174,3 poäng. Det är högre än Seminarieskolans sammanlagda meritpoäng för fem år sedan.

Flera av eleverna når över 200 poäng. Högst meritpoäng har en elev som kom till Sverige för knappt två år sedan. Eleven når upp till otroliga 322,5 poäng. Som mest kan en elev få 340 poäng.

 

Med nuvarande betygssystem fördelas poängen från 10 till 20 över betygen E till A. Tidigare räknades meritvärdet på de 16 bästa betygen, de senaste åren ska även moderna språk räknas med för de elever som valt det. Detta betyg läggs till de övriga 16 betygen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén