Nybildat råd utvecklar Landskrona slott, Citadellet

I mitten av april omnämnde Forbes Landskrona slott, Citadellet, som en av sju sevärdheter i Sverige som man absolut inte fick missa. Idag välkomnade Citadellrådet journalister för att berätta om hur besöksmålet skall utvecklas ytterligare.

På initiativ av Statens fastighetsverk, ägare och förvaltare av Citadellet, välkomnade ett gemensamt råd representanter från media till en öppen presskonferens klockan 13.00 där man berättade om ambitionerna att utveckla 1500-talsfästingens attraktionskraft, såväl nationellt som internationellt.

Citadellrådet bildades i början av året består av representanter från Statens fastighetsverk, Landskrona stad, Landskrona slott/Hotel Öresund och Why Not Café.
- Syftet med rådet är att samla nyckelpersoner från staden och våra hyresgäster för att tillsammans stärka Citadellet. Vi är övertygade om att vi i framtiden kan locka fler och nya besökare till denna unika plats om vi arbetar aktivt och samlat kring utvecklingen, säger Lars-Erik Berglund, besöksmålsutvecklare vid Statens fastighetsverk.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén