Nycklar till brukare stulna – låsen byts ut i dag

Vid ett inbrott i lokalerna som tillhör Fröjdenborgsgatans hemvårdsgrupp stals i natt nycklar till 16 brukares hem.

Omsorgsförvaltningen och polisen arbetar just nu för att underrätta och ta hand om de drabbade samt att se till att nya lås sätts in under dagen.

– Vi kontaktar just nu alla drabbade brukare som drabbats. Vår högsta prioritet just nu är att ta hand om dem och se till att nya lås installeras under dagen, säger Susanne Rosenström, t f chef för omsorgsförvaltningen i Landskrona stad.

Polisen är just nu på plats i hemvårdslokalerna på Fröjdenborgsgatan och genomför en brottsplatsundersökning. Hemvårdens personal har under morgonen kontaktat de flesta av de drabbade och arbetar för närvarande med att nå återstoden.

HSB och Landskronahem, som äger de flesta bostäderna, arbetar för att byta ut låsen skyndsamt. Även övriga berörda fastighetsägare är kontaktade och arbetar med att byta ut låsen hos de drabbade.

– Det slår naturligtvis hårt mot brukarna, som har stort behov av att känna sig säkra i sina hem. Därför lägger vi nu extra stor kraft på att se till att de får den hjälp och stöd de behöver i denna situation, säger Susanne Rosenström.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén