Nyinvigning av Lilla Strandgatan och av skulpturen ”Le Due Forze”

I dag var det nyinvigning av Lilla Strandgatan och invigning av skulpturen Le Due Forze.

Under hösten har Lilla Strandgatan omgestaltats och skulpturen ”Le Due Forze”, av Antonio Pasquini, har placerats på en ny plats som bildats i korsningen Lilla Strandgatan - Kungsgatan.

Skulpturen har donerats till Landskrona stad av Göran Wramfelt, genom Ville och Valborg Wramfelts stiftelse.

”Le Due Forze”, som på svenska kan översättas till ”Två krafter”, är en skulptur som förenar och visualiserar krafter som finns runt oss; mellan Hav och Land, mellan Man och Kvinna, mellan Ljus och Mörker och mellan Natur och Människa. Skulpturen manar betraktaren att se bortom formspråket för att finna sin egen väg.

Om Antonio Pasquini
Antonio Pasquini är född 1944 i Carrara, Toscana, Italien och har sin utbildning från Carraras bildhuggare, London Art College och egna studier. Antonio bor och verkar sedan ett antal år, tillsammans med sin fru skulptrisen Aniela Wojdyno-Pasquini, i Stidsvig, Klippans kommun. Antonio har deltagit i över 100 individuella utställningar och lika många samlingsutställningar i Sverige och övriga Europa. Antonio har deltagit i internationella skulptursymposier så som ”Integrart” och fått pris från internationella skulptursymposiet 1986 i Carrara, Italien. Han är representerad med kommunala utsmyckningar samt i ett flertal privata företag. Antonio erhöll Bjuvs kulturstipendium 1983, Vuxenskolans kulturpris 1998, Klippans kommuns kulturpris 1999 och Klippans kommuns kulturstipendium 2012.

Här kan du se bilder från invigningen

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén