Nytt Øresunddirekt

En ny version av portalen oresunddirekt.com gör det lättare för svenskar i Danmark och danskar i Sverige att hitta och förstå offentlig information i Öresundsregionen. Bakom portalen står Øresunddirekt.

Danskar som flyttar från Köpenhamn till Landskrona, svenskar som arbetar på den danska sidan och alla andra som rör sig i regionen, kan i framtiden lättare hitta svar på sina frågor om a-kassor, deklarationer och allt möjligt annat. Detta eftersom den svensk-danska informationstjänsten Øresunddirekt har lanserat en ny version av portalen oresunddirekt.com.

Portalen guidar gränsgångarna genom den djungel de lätt hamnar i när de ska förhålla sig till två länders system. Vägen går via artiklar och guider som på ett enkelt språk beskriver vad som gäller för den som till exempel vill flytta eller pendla. På portalen finns också krönikor, reportage, intervjuer och nyheter från regionen.

Den nya portalen blir därför den naturliga platsen att börja på för den som behöver specifik information om regelverket i Öresundsregionen. Samtidigt är portalen en samlingsplats för alla som intresserar sig för livet på den andra sidan sundet - till exempel för alla de svenskar som arbetar i Danmark. De kan bland annat använda portalen för att läsa aktuella nyheter eller för att diskutera öresundsrelaterade ämnen på Øresunddirekts nya Forum.

Förutom den populära portalen, som redan i den gamla versionen hade 55 000 besökare varje månad, svarar Øresunddirekt på frågor via telefon och e-post. I Malmö finns dessutom ett informationscenter. Bakom den danska delen av Øresunddirekt står Region Hovedstaden, Beskæftigelsesministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet samt Region Skåne.

www.oresunddirekt.com

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén