Service- och handelsområde ger 100-tals jobb

Kronan översikt.jpg

I höst tas det första spadtaget på markområdet Kronan. Första steget är etablering av snabbmatskedjorna Kentucky Fried Chicken (KFC) och Burger King som öppnar hösten 2016. Fullt utvecklat uppskattas det nya handels- och serviceområdet innebära flera hundra nya arbetstillfällen.

Uppdatering den 27 februari 2017:

Företaget bakom KFC och Burger King har dragit tillbaka sina planer på att etablera sig på markområdet Kronan. I stället har hamburgerkedjan Max sökt bygglov för att att etablera sig på samma plats.

+++

I andra etappen, som även den projekteras av Hovdala Utveckling AB, kommer Rasta att etablera sig med en vägkrog samt en Preem tankstation. Om allt går enligt planerna öppnar Rasta i början av 2017 och tankstationen något senare under året.

Ytterligare etapper
Den tredje etappen innefattar ett modernt serviceställe för transportörer som är anpassat enligt de nya EU-kraven, vilket innebär parkering för lastbilar som är kameraövervakad, upplyst och inhägnad. I dagsläget finns också en fjärde etapp med planer för ett enklare hotell. 

- Detta är välkomna etableringar. Satsningen innebär många nya arbetstillfällen och att utvecklingen av Kronan nu tar fart på allvar. Oatlys utbyggnad i kombination med detta lägger en god grund för ytterligare investeringar i området, säger Torkild  Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona.

Strategiskt läge
Området på cirka 50 000m2 är beläget vid E6:an som dagligen trafikeras med 40 000 fordon. På andra sidan motorvägen finns DSV:s huvudkontor och logistikcenter. Den nya avfarten in på området Kronan från väg 17, som nu har beviljats av Trafikverket, har varit avgörande för att göra området lättillgängligt och attraktivt.  

- Läget på Kronan är ypperligt med synligheten och tillgängligheten längs E6 men också genom områdets stora utvecklingspotential. Utöver det som redan är planerat har flera fordonsrelaterade verksamheter hört av sig och visat stort intresse för att etablera sig här, säger Johan Lyrevik, VD på Hovdala Utveckling AB.

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Nina Persson Kerr