Ökad tillgänglighet när landskrona.se blir responsiv

Idag lanserar Landskrona stad en mer tillgänglig hemsida. Besökare till landskrona.se från en vanlig dator ser ingen skillnad, men du som besöker sidan med en smartphone eller surfplatta märker att sidan nu anpassar sig och blir mer tillgänglig efter skärmstorleken.

Genom en så kallad responsiv webbdesign anpassar sig landskrona.se nu efter vilken plattform och skärmstorlek besökaren använder.

– Vi har märkt av en kraftig ökning av besökare till vår webbplats med smartphones och surfplattor säger Johan Alsén, webbansvarig på Landskrona stad. I december 2011 var antalet mobila besök 5 900 för att under december 2012 ha ökat till drygt 15 000 besök.

Den mobila användaren besöker i genomsnitt ca två och en halv sidor per besök medan den icke mobila besöker ca fyra sidor per besök.

– Med en responsiv design hoppas vi att de mobila användarna kommer att öka men även besöka fler sidor för varje session de surfar in på landskrona.se, säger Johan Alsén. Vi håller oss till vanlig standard för webbsidor vilket gör att den fungerar oavsett om du har en androidtelefon, iphone eller vilket system det är på din surfplatta.

Med en mer moderna och anpassad layout kommer servicen öka till turister i staden och besökare som inte alltid har tillgång till sin vanliga pc – att när de är på språng kunna få information enkelt via sin mobil.

Vi har gjort omfattande tester av sidan men upptäcker du något problem får du gärna höra av dig. Det gör du lättast genom att mejla kommunikationsavdelningen@landskrona.se – ange vilken url och även vad för typ av enhet du har och vilken webbläsare. 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén