Oseriösa fakturor om brandutredning

Just nu cirkulerar det oseriösa fakturor som företag i vårt närområde tagit emot. Bland annat har flera företagare i Bjuvs kommun fått fakturor från ett företag som utför "brandtekniskt utredningsarbete och brandskyddsdokumentation".

– Bluffakturor från oseriösa företag dyker ofta upp i semestertider då många vikarier finns på arbetsplatserna och vi vill uppmana alla företagare i staden att vara uppmärksamma, säger Eva Lövbom, räddningschef i Landskrona.

Räddningstjängen ger rådgivning och information

Räddningstjänsten i Landskrona har alltid en diskussion med företag som de besöker – om det systematiska brandskyddsarbetet vid de normala tillsynerna. Räddningstjänen ställer dessutom alltid upp med rådgivning och information.

Enkel uppgift som inte kräver någon dyr konsult

Det är inte något komplicerat som kräver att man tar in en extern konsult utan det som behövs är dokumenterade rutiner för att testa brandvarnare, fria utrymningsvägar och skyltar för nödutgång.

Kolla varningslistan

Företaget bakom bluffakturan finns med på varningslistan från Förenade bolag – en tjänst på nätet som varnar för bluffakturor. Det är inte bara kring brandsäkerhet det förekommer oseriösa företagare, de förkommer i de flesta branscher.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén