På väg till ett gott seniorliv

Pensionärer idag är piggare och lever längre än tidigare generationer. Du kan själv påverka din egen livsstil och därmed fördröja åldrandeprocessen. Vi vill hjälpa dig att öka din medvetenhet och din kunskap kring ett gott åldrande!

Under hösten bjuder vi in till tre inspirerande träffar kring ett aktivt och hälsosamt seniorliv. Det är fritt inträde till alla föreläsningar och du behöver inte göra någon föranmälan. Öppet för alla pensionärer.

Därefter följer en trevlig eftermiddag med dansuppvisningar levande musik och mat. Föranmälan behöver göras till avslutningen då det är begränsat med platser.

Projektets syfte är att genom kunskap och inspiration, bejaka och stödja det friska åldrandet hos seniorer bosatta i Landskrona samt att öppna möjlighet för nya sociala relationer och gemenskap som är en kärnfråga för god hälsa och välbefinnande.

Sömnens betydelse
Ingela Ludvigsson
Den 16/10
Kl. 10.30-12.00 
På stadsbiblioteket
Fika: 12.00
Vad händer i kroppen när vi sover respektive inte sover? Hur påverkar mina tankar min sömnkvalité? Hur många timmar behöver vi sova? Vakn hända om ja gfår för lite sömn? TIps, tankar och diskussioner om våra tankar, funderingar och attityder till sömn.

Mat för Hjärnan
Charlotte Erlanson Albertsson
Den 23/10
Kl. 10.30-12.00 
På stadsbiblioteket
Fika: 12.00
Charlotte berättar om hur vi ska äta för att hålla hjärnan ung och hur vi ska lägga upp dagen? Det gäller både att vara belönad, vara lite nyttig och äta mycket  antioxidanter.

Samtal om tro
Bengt Karlgren och Othman Al Tawalbeh
Den 30/10
Kl. 10.30-12.00 
På stadsbiblioteket
Fika: 12.00
– Vad kan jag personligen göra för att världen skall bli en bättre plats att leva i?
– Vilken betydelse har tron där?
– Vad är det att vara en troende muslim och en troende kristen i detta perspektiv?
– Vad är meningen med människans liv?
Samtal mellan Bengt Karlgren, Svenska kyrkan och Othman Al Tawalbeh, Ibn Rushd Studieförbund

Festligt avslutning 4 november klockan 14.00-18.00 på Folkets Hus
Dansuppvisning med möjlighet att själv prova på, god mat och levande musik!
OBS! Föranmälan krävs – begränsat antal platser. Anmäl dig till Annika Liljengren: 0733-47 35 15 eller annika.liljengren@landskrona.se

Varm välkommen!

Ett samarbete mellan Stadsbiblioteket, Anhörigcentrum, Centrum & Österlyftet, Landskrona stad Fritids- och kulturförvaltningen och Landskrona stad Vuxenförvaltningen.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén