Påverkan under karnevalen 2019

På grund av Landskronakarnevalen den 25-27 juli flyttas torghandeln till Järnvägsgatan vid Teaterparken. Dessutom kommer trafiken påverkas något för att möjliggöra Landskronas stora fest.

Torghandeln

I år, liksom tidigare år, kommer den stora scenen samt några krögartält att vara belägna på Rådhustorget. Mellan måndagen den 22 juli till och med fredagen den 30 juli flyttar därför torghandeln till Järnvägsgatan längs med Teaterparken.

Trafiken

Avstängningar inför och under Landskronakarnevalen:

Eriksgatan/Storgatan mellan Drottninggatan och Säbygatan stängs onsdagen den 24 juli klockan 05.00 och öppnas igen söndagen den 28 juli klockan 12.00.

På lördagen den 27 juli hålls det stora karnevalståget. Mellan klockan 12.00-16.00 stängs Vallgatan/Säbygatan mellan Timmermansgatan och Eriksgatan av för all trafik som inte ska användas i Karnevalståget.

Parkering:

 • Kasernplan och Kavallerigatans parkeringsplatser stängs måndagen den 22 juli klockan 05.00 – måndagen den 29 juli klockan 05.00.
 • Vi kan istället hänvisa till P-platser på:
  • Kv. Jäntan
  • Östergatan/Österledens p-plats 
  • Skeppsbrokajen
  • Kolgatan
  • Magasingatan

Taxistationer:

Taxiplatserna under karnevalen finns på Storgatan, Drottninggatan vid Sofia Albertina kyrka samt på Borgmästargatan vid Gamla kyrkans grund.

Ta buss och tåg:

Vi rekommenderar besökare att ta sig hit med tåg eller buss. Linje 3 mellan Landskrona Station och Centrum är förstärkt under karnevalsdagarna. En del linjer påverkas av avstängningarna men återgår till ordinarie linjedragning söndag 28 juli klockan 18.00. För mer information, sök din resa på skanetrafiken.se eller i Skånetrafikens app.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.