Premiär för ny gymnasieskola

OGL-nyhet.jpg

Om du aldrig hört talas om "Öresundsgymnasiet Landskrona" så lär du göra det. Under gymnasiemässan i Helsingborgs Arena den 12 november debuterar nämligen skolan i offentliga sammanhang och välkomnar elever och vårdnadshavare att ta del av stadens nya gymnasieskola och möjligheterna den erbjuder.

Den 15 januari 2017 öppnar anmälningswebben för gymnasieansökningar med start höstterminen. Den stora nyheten är att elever från kommunen, nordvästra Skåne och hela Sverige kan söka sig till Öresundsgymnasiet Landskrona.

- Landskrona ligger otroligt strategiskt till i en expansiv Öresundsregion med flera ansedda universitet och högskolor inom pendlingsavstånd. Här finns fantastiska möjligheter, men det krävde en nystart och en omstrukturering av gymnasieskolan för att möta framtidens behov och dagens ungdomar, säger Magnus Wahlberg, ny verksamhetschef för gymnasieskolan sedan augusti.

Programutbudet och inriktningarna vid nya Öresundsgymnasiet Landskrona har setts över i minsta detalj, i många fall tillsammans med näringslivet. Samtliga utbildningar kommer att ge minst grundläggande högskolebehörighet och erbjuda spjutspetsutbildning parallellt med studierna i idrott, antingen inom ramen för det individuella valet eller via ett nationellt idrottsgymnasiet (NIU) i golf och fotboll. 

För mer information

landskrona.se/oresundsgymnasiet

Övrigt

  • Träffa Öresundsgymnasiet Landskrona vid gymnasiemässan i Helsingborgs arena, den 12 nov mellan 10.00-16.00
  • Välkommen på informations- och kvällsmingel med Öresundsgymnasiet Landskrona på Hotel Öresund, den 24 november mellan 18.00-20.00

 

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Malin van 't Wout