Prova på babysim

De sista två söndagarna i maj – 24:e och 31:a – bjuder Karslundsbadet in föräldrar och barn att prova på samt träffa instruktörerna för babysimmet. Det är inför att badet igen startar upp babysim igen i höst.

Många funderar men kommer aldrig iväg till simhallen med sitt barn för att bada. Men fördelarna är många med att simma med sitt barn tidigt. Barnet blir tidigt trygg i vattnet och i vattnet får barnet bra möjligheter att träna balans och motorik.

Prova på babysim

Söndagarna 24 och 31 maj 2015 har man möjlighet att prova på babysim samt träffa våra babysiminstruktörer. Alla som har barn i åldern från 3 månader upp till 2 år kan komma. Det krävs ingen föranmälan. Vanlig entréavgift för vuxen gäller.

Barn 3-5 månader klockan 10.30–11.00
Barn 6-12 månader klockan 11.30–12.00
Barn 1-2 år klockan 12.30–13.00

Alla blöjbarn som ska vara i vattnet måste ha en babybadbyxa på sig som drar åt kring lår och mage så de håller tätt.

– Vi har kunskapen och erfarenheten av allt det som barnet kan lära sig, säger Kerstin Garpvall, platschef på Karlslundsbadet. Med våra professionella instruktörer vid föräldrarnas sida får de veta när och vad barnet kan göra samt vad och hur de kan gå vidare med varje övning.

Rekommendationen är att man tidigast börjar med babysim vid cirka 3 månaders ålder. Huden måste vara intakt med läkt navel, inga öppna sår och man skall se att barnet har ökat normalt i vikt. Barnet skall uppfattas som friskt.

Skicka en kommentar om webbsidan till webbredaktionen. Har du en kommentar om bemötande eller om någon kommunal service skickar du istället en synpunkt.

Senast uppdaterad av Johan Alsén